Попадение! Откриха 122 099 кутии цигари в 20 дървени палета

Снимки: МВР

Над 120 000 кутии цигари са открити при спецакция на територията на София.

Действията по разследването стартирали след образувано досъдебно производство по чл.242 от НК в Бургас. При извършени оперативно- издирвателни действия по разследването по делегация са проверени складови помещения на територията на София. В едно от тях служители на СДВР са открили 122 099 кутии цигари, без акцизен бандерол, на стойност над 900 000 лева. Контрабандната стока била много добре укрита в 20 дървени палета. Дъските били покрити с единичен фурнир, който да заличи интервенцията.

Припомняме, че съвместните действия продължиха и в столицата, след като контрабандни  цигари,  укрити в нарочно направени кухини в дървен материал, бяха открити по време на митническа проверка на контейнер, който е бил пренесен от кораб и доставен на Пристанище – Бургас на 01.08.2018г. Откритите тогава акцизни стоки бяха 111 312 кутии на обща стойност 834 840 лв.

Продължават процесуално – следствените действия под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Бургас.

Информация за реализацията предоставиха директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов и заместник-директорът на Главна дирекция „Гранична полиция“ старши комисар Светослав Манолов. Те оцениха високо съвместната реализация и посочиха, че усилията на институциите са насочени към активно противодействие на контрабандата с акцизни стоки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK