Правителството "налива" пари в манастири и пътища

Снимка: Infomreja.bg

До 379 млн. лв. се отпускат за модернизацията на 69 км от пътя Видин – Ботевград

До 379 000 000 лева се отпускат допълнително по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, респективно Агенция „Пътна инфраструктура“ за 2020 г. Те ще бъдат инвестирани в модернизацията на близо 69 км от пътя Видин - Ботевград между п. в. „Макреш“ и обходния път на гр. Монтана. Целта е планиране и осигуряване на необходимия финансов ресурс за изпълнението на обекта, разделен на пет участъка.

Направлението Видин - Ботевград /167 км/ е приоритетен проект в инвестиционната програма на АПИ и МРРБ, тъй като с цялостното хомогенизиране и модернизация на трасето от „Дунав мост II“ ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите „Хемус”, „Тракия” и „Струма”. С изпълнението на проекта транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, с което ще се повиши безопасността на движение и ще се ограничи вредното въздействие на шума и замърсяването на околната среда от интензивния тежкотоварен трафик.

Правителството одобри също така допълнителни средства в размер на 4 045 000 лв. по бюджета на община Сандански за реконструкция на общински път BLG 1255/ІІІ-198/Катунци-Враня/Катунци-Златолист от км.0+000 до км. 6+860. Осигуряването на финансовия ресурс ще осигури възможност на общината да извърши реконструкция на пътя, с оглед изключителната му важност  за балансираното развитие на туризма в община Сандански и оказване на подкрепа за развитие на туризма и в по-малките населени места на общината. Допълнителните трансфери по бюджета на община Сандански се предоставят чрез преструктуриране на разходи/трансфери по централния бюджет за 2020 г.

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2020 г. в размер на  400 000 лв. за довършването на ремонта и реконструкцията на девическия манастир „Св. Петка“, намиращ се в с. Копривец община Бяла, област Русе.

Девическият манастир „Св. Петка“ един от знаковите паметници на православната архитектура в Русенска епархия. С постановлението на правителството ще се съхрани южното крило като неразделна част от колективен паметник на културата с национално значение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK