Камера е заснела убийството в Ботевград

Снимка: Infomreja.bg

След подаден на 19 март около 17.30 часа на тел. 112 сигнал за жена в безпомощно състояние в жк. „Васил Левски“ в Ботевград веднага към мястото са насочени полицейски служители. 

Убийството от ревност, както стана ясно, е заснето от камери на улицата. Вижда се как Любомир влиза в шивашкото ателие на жена си, след което двамата излизат навън, той я пробожда и тръгва с колата си, съобщи бТВ.

Прониквайки на постоянния адрес на Любомир с помощта на робот, управляван от служители на СОБТ, 42- годишният извършител е установен с прострелна рана в главата. Оръжието на убийството е открито. Директорът на ОДМВР-София уточни, че от направените справки, от 2015 г. до момента, не са установени подавани сигнали от близки, съседи, роднини на семейството или от самата потърпевша срещу нейния съпруг.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115 от НК, обясни Окръжният прокурор Наталия Николова.

Към настоящия момент са извършени множество процесуално-следствени действия, в това число оглед на местопроизшествие, разпит на свидетели, съдебно-медицинска експертиза. От събраните до момента доказателства може да се направи извод, че се касае за убийство, извършено от ревност. От съдебно-медицинската експертиза става ясно, че жертвата е с три прободни рани, като по тялото й няма следи от борба.

По първоначални данни смъртта на извършителя е причинена от огнестрелно оръжие, в резултат на произведен от него самия изстрел.

Едно от децата на семейството, което се е приближавало към местопроизшествието, бързо и адекватно е било изведено на разстояние от полицейски служител. С децата са работили психолози, след което са предадени на техни роднини. Процесуално-следствените действия по разследването продължават.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK