Спецпрокуратурата внесе в съда искане за задържане на четирима от аферата с боклука

Снимка: Infomreja.bg

Предстои адвокатите на обвинените да се запознаят с материалите по делото

Специализираната прокуратура поиска постоянен арест за заместник-министъра на екологията Красимир Живков. Още петима от задържаните по разследването също ще се изправят пред съда днес.

Освен постоянен арест на заместник-министър Красимир Живков прокуратурата ще настоява задържани да останат и бившият шеф на екоинспекцията в Плевен Габриел Савов и бизнесмените Атанас Бобоков и Николай Миховски. На други двама ще иска домашен арест. Един от тях е Айгюн Еминов. Около Нова година той беше задържан заради 9 000 тона боклуци от Италия, съхранявани неправилно на площадка в Плевен. За брата на Атанас Бобоков – Пламен, прокурорите сами ще наложат мярка за неотклонение - парична гаранция в размер на 1 милион лева.

До арестите и мерките се стигна след мащабна акция в страната през изминалите дни, при която бяха претърсени над 40 адреса.

Според прокуратурата под ръководството на бившия шеф на екоинспекцията в Плевен са били извършвани фиктивни проверки от РИОСВ. Красимир Живков е оказвал натиск на подчинените си да издават определени документи, така че контролирани от него фирми да се облагодетелстват от търговия с боклук. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK