Съдят петричанин, нарушил заповед за защита и нанесъл побой над жена си

Снимка: Infomreja.bg, архив

Мъжът често злоупотребявал с алкохол

Районна прокуратура – Петрич, е предала на съд П.К. по обвинение за извършени от него престъпления по чл. 296, ал. 1 от НК и по чл.131, ал.1, вр. чл. 130, ал.2 от НК.

Обвиняемият П.К. (на 41 години) е многократно осъждан за престъпления от общ характер. Живеел на семейни начала със С.К. в гр. Петрич. Двамата обитавали квартира на ул. „Сандо Китанов“.

Мъжът често злоупотребявал с алкохол, упражнявал физически и психически тормоз спрямо жената. Това станало повод тя да сезира съдебен орган, който на 19.02.2019 г. издал заповед за незабавна защита по Закона за защита от домашното насилие. Два месеца по-късно съдът се произнесъл с решение по воденото гражданско дело.

П.К. се задължавал да се въздържа от извършване на физическо и психическо насилие спрямо С.К. Освен това със съдебния акт бил отстранен от съвместно обитаваното жилище и му било забранено да приближава на разстояние по-близо от 5 метра от въпросния имот.

Независимо от влезлите в сила съдебни актове, обвиняемият К. решил да не се съобразява с тях. Нещо повече, мъжът имал намерение не само да продължава да посещава жилището, но и да остава в него. Той успял да убеди жената да го допусне в имота и да не сезира органите на МВР.

Вечерта на 09.05.2019 г. П.К. посетил обитавания от С.К. имот и останал в него. Той оказал психическо и емоционално насилие спрямо нея, отправил обидни думи и употребил физическа сила. Нанесъл й удари в областта на лицето, с което й била причинена контузия, кръвонасядане, болка и страдание. Пострадалата не подала сигнал до органите на МВР

На следващия ден упражняваният от обвиняемия тормоз – психически и физически, продължил. На несъгласието на С.К. да излезе на разходка с детето им, той й отправил закана, че „ще я унищожи“.

Уплашената жена успяла да напусне квартирата и да потърси помощ в полицията. Тя била прегледана от лекар, който издал медицинско свидетелство за установените наранявания.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия П.К. да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Факт12:29 - 28.03.2020
Ако беше спазвал карантината, нямаше как да я бие от два метра разстояние. Ама като не слуша човек...
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK