Областният управител Виктор Янев: Няма огнище на коронавирус в шивашка фирма в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Той отправи апел да се спазват всички мерки, като най-важната е социалната изолация

Огнище в шивашка фирма, както се каза тази сутрин, на територията на област Кюстендил  няма. През последните дни чрез РЗИ сме изпратили в лабораториите в страната над 90 проби. От това, което имаме до момента като информация е, че само 3 са положителните проби за днес и те са от Голямо село /съпругата и дъщерята на заразен работник в ТЕЦ „Бобов дол“/ и един от Кюстендил, обяви на съвместна пресконференция с кмета на Община Кюстендил, областният управител Виктор Янев.

По негови думи областта е на трето или четвърто място в страната по отношение на заболели с коронавирус, но сме под средното за страната.

Нямаме никаква информация за заразени от шивашка фирма или за наличието на огнище. В едно дружество имаше случаи на заразени с коронавирус предишните дни, те са общо 3-ма.

Имам лично уверение, че ще се чуя с ген. Мутафчийски, за да изясним откъде идва изнесената информация, може би погрешно е подадена информацията, но тя не идва от Областния оперативен щаб. Важно е да успокоим гражданите, че нямаме огнище.

Отново отправям апел да се спазват всички мерките, като социалната изолация е най-важната“, призова областният управител Виктор Янев.

 

КОМЕНТАРИ

Пази боже19:30 - 15.04.2020
A сега деца кажете, как ще бъде на 3-4 място по заболеваемост, а пък под средното от 28+ области в страната. Боже, събери си вересиите. Кюстендилци, да ви е честит, жив и здрав областния управител. PS. Вие не сте го избирали.
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK