В област Кюстендил пристигна втората партида от ваксини срещу Ковид-19

Снимка: Infomreja.bg

Дозите от препарата вече са разпределени от РЗИ – Кюстендил

При стриктно спазване на изискванията за температурно съхранение вчера следобед в област Кюстендил пристигна втората партида от ваксини срещу Ковид-19, информират от Областния кризисен щаб. Дозите от препарата вече са разпределени от РЗИ – Кюстендил, и предоставени на лечебните заведения за болнична помощ в областта, където ще се правят ваксините. Имунизационната кампания започва от днес и ще продължи в рамките на четири дни.

На този етап ще бъдат ваксинирани общо 125 човека, като доставените флакони са 25. Ваксинирани ще бъдат хората на първа линия, изложени на най-голям риск – медицински и помощен персонал в болниците, служители от Центъра за спешна медицинска помощ и част от работещите в Регионалната здравна инспекция. Количеството, разпределено по болничните заведения, е на базата на заявилите желание за ваксиниране медицински специалисти и помощен персонал.

При първата партида от ваксината за област Кюстендил бяха предоставени 20 флакона, т.е. ваксини за 100 души. Имунизационната кампания тогава започна на 28 декември 2020 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK