ПП ГЕРБ - Дупница сигнализира за масово купуване на гласове

Снимка: Infomreja.bg, архив

ПП ГЕРБ - Дупница сигнализира, че от началото на изборния ден на територията на цялата община се наблюдават масови нарушения на изборния процес, изразяващи се в купуване на гласове в полза на кандидата за кмет Иван Ибришимов. Сигнали за това са изпратени до Районна прокуратура - Дупница, РУП и Общинска избирателна комисия.

В жалбата се посочва, че незаконната търговия е особено засилена в избирателните секции, намиращи се в ПГ „Акад. С. П. Корольов”, ОУ „Неофит Рилски”, ОУ „Св. Климент Охридски”. Посочва се още, че се извършва незаконна търговия в ромските махали Каваклия, Гиздова Махала, а също и в квартал „Ценеви”. Така например в района на ОУ „Св. Климент Охридски” е забелязано лице, управляващо бледожълт Опел Кадет с рег. номер КН 3919 АН, което превозва избиратели, извършва незаконна агитация в автомобила и по свидетелства на очевидци раздава по 20 лева, за да се гласува за Иван Ибришимов. Лицето има собствено име Георги.

В жалбата на ПП ГЕРБ - Дупница се казва още, че в Гиздова махала търговията с гласове се извършва от Асен Каменов Асенов, по прякор Чепарката в заведение „При Татяна”. В Горна махала гласовете в полза на Ибришимов се плащат от лице, известно Спасе Битака. В Каваклия покупката се извършва от лице от ромски произход – Демир Мусов, известен като Демчо Циганина.

От щаба на ПП ГЕРБ посочват още, че, за разлика от миналата седмица, избирателната активност в секциите, които са предимно с българско население, е на половина. В секциите, където избирателите са предимно от ромски произход, избирателната активност е по-висока от този на първи тур.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK