Изхвърлиха "Атака" от Обединените патриоти

Снимка: news.bg

До раздялата се е стигнало заради множеството проблеми в обединението

Партия "Атака" е изключена от Обединени патриоти. До раздялата се е стигнало заради множеството проблеми в обединението.

Днес НФСБ и ВМРО са се събрали и са решили окончателно да сложат край на коалиционните отношения с Волен Сидеров. Общото становище е, че така повече не можело да се работи.

От парламентарната група са изключи Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов, обяви Искрен Веселинов. 

Искрен Веселинов обясни, че Обединени патриоти си имат строг правилник на работа, който предвижда санкции при неучастие в работния процес. Според справка, получена от НС, и Сидеров, и Чуколов не са участвали в повече от 6% от гласуванията. Не присъстват и на събиранията на парламентарната група, Чуколов в последно време присъства, но напълно формално.

Павел Шопов се наказва заради грубо нарушение на етичните правила, според член 25, който формулира, че всеки депутат може да изразява позиции, одобрени от парламентарната група - нещо, което той не прави, а алинея от същия 25 член изисква всеки депутат да се отнася с уважение към колегите си - което също не е спазвано.

И тримата водят кампания на оклеветяване, посочи Искрен Веселинов и подчерта, че включително е имало искания на оставки на членове на изпълнителната власт, което е изцяло извън правомощията им.

По думите на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов в продължение на година и половина колегите от "Атака" са провеждали системен саботаж, както на коалицията, така и на колеги и еврокандидати.

"Не само политическите граници бяха нарушени, но бяха нарушени и чисто човешките граници. С клевети, злостна кампания и абсолютно неуважително отношение към останалите колеги."

Каракачанов обясни, че съобщеното не означава бламиране на мнозинството в парламента и на правителството.

Той е убеден в традицията от предишното Народно събрание на създадено единодействие.

Всяко нещо си има край. Няма смисъл от тази агония и трагедия, да създаваме само шум в системата, коментира още Каракачанов, обяснявайки отново, че де факто решението коалицията Обединени патриоти да не продължи да съществува се дължи не толкова на тях с акта на изключване, колкото на системното поведение на Волен Сидеров и колегите му от "Атака"./ news.bg

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK