Позитивната кампания за Кюстендил започна

Снимки: Личен архив

Приказките за край се отнасят за края на 12-годишното общинско управление

Очакваше се Здравко Милев, независим кандидат за кмет на Кюстендил, да закрие предизборната си кампания с митинг концерт. Вместо да обяви край и да даде един ден предизборна почивка на опонентите си, той обяви начало на кампанията за по-доброто бъдеще на Кюстендил.

„Приказките за край се отнасят за края на 12-годишното общинско управление, което превръща общината в непроходимо заблатено тресавище“, каза Здравко Милев. „Направих анализ на общинския финансов мениджмънт и видях методично приложение най-порочния принцип – с нов кредит да се връща стар кредит. Това се прави, когато нямаш никакви пари. И естествено кюстендилци се питат: „Дека са парите“.

Опитът ми в банкирането и финансите показва, че каквото е отношението на един управленец към парите, такова му е и мисленето за управлението на неговия бизнес, община, държава. Щом с кредит плащаш кредит, както в Кюстендил, то и с обещание изпълняваш старо обещание пак както в Кюстендил. И нормално кюстендилци питат: „Какво е направено за нашата община?“. На думи много. Но на дела започнахме да правим нещата с моя кметски екип едва в последните седмици.“

Припомняме, че Здравко Милев доведе в Кюстендил западноевропейски инвеститор с реални инвестиционни проекти за изграждане на плодовопреработвателно предприятие в общината. Вече е депозирано и писмо за намерения от страна на инвеститора, в което се очертават конкретните параметри на предприятието. Изискването на инвеститорите е общината да осигури чиста бизнес среда, законност и условия за свободна конкурентност, устойчивост на кметските настроения и решения по отношение развитието на предприятието.

Обемът на чуждестранните инвестиции в България не е висок и основните причини за свиването му са неустойчива институционална база, която не позволява дългосрочна предвидимост на развитието на бизнеса, корупция, включително на държавната и общинска администрация и липса на подготвени човешки ресурси. Община Кюстендил в днешния си вид и форма не е изключение от тези тенденции, а напротив „тяхно увеличително огледало“, според Милев.

„Не ми е в характера да хвърлям празни приказки за красиво бъдеще. Аз правя нещата, които мога да направя“, казва Здравко Милев, новият кмет на Кюстендил.

„Искам в общината образовани и просветени хора със самочувствие. Това започва от книгите и ето, дарихме по 75 книги на кюстендилски библиотеки, да четат хората, и младите и старите. Ще продължим да събираме и даряваме книги. Защото материалното богатство едно леко природно бедствие или едни местни избори го отнасят веднага, а интелектуалното духовното богатство остава вовеки и щедри лихви носи“, завърши Здравко Милев.

Той е убеден, че първа задача на общинската управа и кмет са да гарантират законност и прозрачност, да активизират антикорупционни мерки, за да може хората в общината да се чувстват сигурни, да не се страхуват, че във всеки момент, ако кажат нещо против кмета или ако не гласуват за него, ще загубят работата си, богатството си, живота си.

С лична проверка на това доколко и как се спазва Изборния кодекс от ОИК Кюстендил Милев започна своята позитивна кампания за по-доброто бъдеще на общината. Още тогава, той предупреди, че тези местни избори в Кюстендил няма да са като трите предходни, че ще бъдат взети всичко възможни мерки за опазване честността на изборите и превенция на фалшифицирането на гласове.

„Полицията в идната неделя няма да пие кафе“, завърши Милев, „защото вече всички знаем кой кой е в Кюстендил“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK