Повсеместни валежи, на места значителни

Снимка: Infomreja.bg

На север и във високите полета - сняг, в останалата част - дъжд

Днес ще е облачно с повсеместни валежи, на места значителни. В по-голямата част от Северна България и високите полета на Западна ще вали сняг, а в останалата част от страната - дъжд. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и в Източна България и временно силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат от 0°-2° в северозападните райони до 6°-7° в крайните южни.

Над планините ще е облачно и мъгливо. Ще вали предимно от сняг, на места валежите ще са значителни. Снежната покривка ще продължи да се увеличава. По най-високите върхове ще духа силен до бурен югозападен вятър , а останалите райони вятърът ще е предимно умерен, от юг-югоизток. По планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. През деня в южните части от Рило-Родската област ще се затопли и там на височина до около 1300-1400 метра снегът ще преминава в дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около 1°.

Над Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд. По Северното Черноморие, където температурите ще са по-ниски, през нощта и сутринта дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа умерен и временно силен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 6°-8°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Атмосферното налягане е близо до средното за януари - ще се понижава.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 56 мин. и залязва в 17 ч. и 11 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 15 мин. Луната изгрява в 05 ч. и 02 мин. и залязва в 14 ч. и 32 мин. Фаза: три дни преди новолуние.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK