За втори път в Гоце Делчев – Лятна академия по роботика

Снимки: НПГ

От три години в НПГ „Димитър Талев“ – Гоце Делчев, съществува Клуб по роботика. Негов ръководител е преподавателят в училището – инж. Атанас Савов. Ръководството на учебното заведение оказва пълно съдействие и финансира клуба, който вече има значителни постижения.

„Можем спокойно да се похвалим, че в благоевградска област сме единственото училище с такава дейност и възможности за обучение на ученици. На миналогодишното есенно изложение на Младежкото техническо творчество в Горна Оряховица бяхме наградени като училище с най-голямо развитие в областта на роботиката за 1 година.Имаме участие и в състезание по роботика към БАН, където също заехме призови места“, казва инж. Савов.

Интересът към този вид занимания става причина точно преди една година в НПГ „Димитър Талев“ да се създаде Лятна академия по роботика с основно спонсорство от известния немски инвеститор в Гоце Делчев Бертман Ролман.

Тази година ще бъде второто издание на Лятната академия по роботика, този път с помощта на община Гоце Делчев. Учениците са предимно шестокласници и седмокласници от региона.

Поради големия интерес вече са сформирани две групи. Първата ще се обучава от 20.07. до 24.07., а втората – от 25.07. до 29.07., като заниманията са целодневни – от 9 до 17 часа, с обедна почивка от 1 час.

По същото време ще има и продължаващо обучение за напреднали ученици по роботика. Чрез второто ниво миналогодишните участници ще продължат и надградят знанията си.

Лекторите – инж. Антон Анчев и инж. Веселина Анчева, идват от град Бяла, Русенско. Те са едни от най-добрите специалисти в областта на роботиката и на обучението на ученици в тая област. Те помагат и на Клуба по роботика в Неврокопската професионална гимназия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK