Повод за гордост! Ученици от Гоце Делчев - лауреати на Национален конкурс по фотография

Снимки: Трето ОУ

По повод Световния ден на водата – 22-и март, Българската асоциация по водите (БАВ) обяви Национален фотоконкурс под надслов „Няма нищо по-хубаво от дъждовното време“. Той се осъществи с подкрепата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

В конкурса се включиха и ученици от Трето ОУ „Братя Миладинови“, участници в клуб "Литературни конкурси и фотография" с ръководител Александър Халачев. Включиха се и възхитиха журито с представянето си. В категория "Отличие за обществена институция" младите фотографи получиха шест отличия, което се случва за първи път в конкурса. Впечатлени от техните фотографии, организаторите решиха да увеличат броя на наградените участници, което също е прецедент.

А журито беше в състав: председател – зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков и членове: Илияна Тодорова, директор на дирекция „Управление на водите“ в МОСВ; Михаела Габрашкова, временно изпълняваща длъжността изпълнителен директор на ПУДООС; Никола Мобек, аташе по въпросите на институционалното и техническо сътрудничество във Френския институт в България; Мариета Ценова, арт-директор, фотограф и графичен дизайнер. Живее в Лондон, но работи по редица творчески проекти в Европа и България.

Малките големи победители са: Снежана Костадинова с фотографията „Цветна феерия в дъжда“, Ивана Шопова - „Супер герой в Дъждовното царство“, Станимира Василева  - „Празничен дъжд“, Георги Шагов - „В мъглата светя само аз – Дъждовната капка“ и Антон Янев - „Дъждовно отражение“. Към техните индивидуални награди беше прибавена и тази за клуб "Пирински стражи" при Трето основно училище. Ръководители на клуба са преподавателите в училището Жостова, Грозданова и  Халачев.

На официалната церемония наградите са връчени лично от  Нено Димов – министър на околната среда и водите. Тъй като участниците от гоцеделчевското училище не можаха да заминат за София, техните награди бяха изпратени по куриер и днес - тържествено връчени на победителите от директора на училището Мариана Халачева.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK