Започва санирането на сградата на Община Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Кметът на Благоевград, д-р Атанас Камбитов, даде старт на строително-монтажните дейности по проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в общински административни сгради“. Той приветства гостите и подчерта важността на проекта.

„Това е поредният обект по ОП „Региони в растеж 2014 -2020“. В момента ремонтираме площада и подплощадното пространство по същата програма, така че целият архитектурен комплекс да бъде обновен. За съжаление, не успяхме да обхванем Американския университет и сградата на Регионалната библиотека, защото има ограничение в допустимостта по Оперативната програма. И площада, и сградата на Общината са емблематични за Благоевград. Уверен съм, че дейностите ще бъдат приключени безпроблемно и в срок“, каза градоначалникът.

С въвеждането на мерките за енергийна ефективност ще се подобрят експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на сградата на общинска администрация – Благоевград, изтъкна още кметът. След реализацията на проекта сградата на Общинска администрация – Благоевград, ще постигне клас на енергийна ефективност „А“.

Официалната церемония продължи с водосвет. В събитието взеха участие областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, председателят на Общински съвет - Радослав Тасков, заместник-кметът по икономика и финанси - Иво Николов, инж. Емилия Тунева – заместник-кмет по строителство и сигурност, секретарят на Общината - София Янчева, екипът по проекта, представители на институции, медии и граждани.

Общата стойност на проекта е 3 502 684,21 лв., а срокът за изпълнение – 21 месеца.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK