Повече полицаи на пътя по празниците

снимка: infomreja.bg, архив

Допълнителни полицейски екипи се съсредоточават на местата с интензивен трафик по време на празниците. Главна дирекция "Охранителна полиция" ще предприеме мерки за предотвратяване на тежки пътни инциденти, съобщиха от МВР.

С цел ограничаване на произшествията и облекчаване на движението ще се осигурява по-добра пропускателна способност по най-натоварените и рискови за задръствания райони, включително и чрез въвеждане на временна организация на движението и ръчно регулиране.

В дните с очаквана най-висока интензивност на движението ще има временна сигнализация в посока на международния път Е-79 София-Кулата в участъка София-Перник до 14.00 часа днес и на 2.01.2012 г. от 10.00 до 22.30 часа.

За да не се допускат задръствания, още в началото на влошаване на метеорологичните условия, преди да са възникнали проблеми за движението, превантивно ще се въвеждат ограничения и временно спиране на тежкотоварни автомобили и неподготвените за движение при зимни условия. Няма да се допуска навлизане в проходите и по стръмни участъци на моторни превозни средства с неподходящи гуми или без поставени вериги за сняг, където е задължително ползването им. В контрола ще участват и представители на ДАИ.

Предпоставките за тежки пътнотранспортни произшествия в навечерието на празничните дни значително се увеличават, отчитат от полицията. Причините обикновено са шофиране с несъобразена с пътните условия скорост, употреба на алкохол, неправоспособност, превишена скорост и неправилно изпреварване. По най-натоварените участъци и проходите често се образуват колони от автомобили, допълнителна опасност се създава и при влошени метеорологични условия. /dnes.dir.bg/
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK