Четвъртокласничка от училището в Корница - в челните позиции на национално състезание по английски език

Снимки: ОбУ "Св. Паисий Хилендарски" - с. Корница

След като днес Фондация "Млада България" обяви своите окончателни резултати, ръководството и учителите от Обединено училище "Св. Паисий Хилендарски" в гоцеделчевското село Корница научиха новината, която ги направи изключително горди и щастливи, че възпитаничката им Селин Сайди Имамова е постигнала отличен резултат и се нарежда сред първите най-добри ученици по английски език в цялата страна.

На 10. юни в сградата на 35 СУ "Добри Войников" - София, се състоя националният кръг на езиковото състезание "Лингвистично кенгуру" 2018. Форматът на състезанието бе тест. Той включваше 40 задачи и се проведе на английски, руски и немски език за възрастовите групи: 3-4, 5-6, 7-8, 9-10, 11-12 клас.

Въпросите имаха занимателен характер, а откриването на верните отговори изискваше лексикални и граматически знания по различните езици, както и знания за историята, културното и литературното наследство, традициите и бита, характерни за съответните страни.

ОбУ "Паисий Хилендарски" – Корница, бе представено от Селин Имамова, която се класира за втори път на националното състезание. Тя се състезава със свои връстници от цялата страна в категория "Английски език".

След като днес беше обявено националното класиране, стана ясно, че от максимум 200 точки Селин е постигнала резултат от 175 точки, с което името на  училището в Корница достойно се нареди сред най-добрите частни езикови училища в България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK