Повече от 65 години мъжко приятелство

Снимка: Infomreja.bg

Никой не може да се провали, ако има сериозни приятели. Това важи за шестима кюстендилци, които поддържат своето вдъхновяващо и истинско приятелство повече от 65 години.

Те твърдят, че са заедно още от детската ясла, преминали са различните периоди на живота си заедно, за да достигнат и до днес и да ознаменуват своето приятелство за пореден път предпразнично, по мъжки, на чаша вино.

Но как? С коледни шапки в заведението на Стоян Иванов в комплекс „Шалом”, подплатени с много хумор, закачки и весели раздумки.

„В зрелите си 40 години, откакто сме спечелили на джилит, се събираме заедно най-редовно, за да уважим празниците”, каза единият от тях - Йордан Добрев.

Васил Димчев е бил треньор по ски, Орлин Киселички - заслужил деятел по спортна акробатика, Стефан Миланов - треньор по спортна гимнастика и волейбол, Йордан Добрев - учител пенсионер по физическо възпитание, който е бил единствен тогава за времето си в окръга с първи клас квалификация, Димитър Митев - майстор на спорта, също единствен по футбол по онова време.

Съдбата им е устроила такава привилегия, че от детските ясли, детската градина, преминали през училища все заедно, че спортът да ги обедини и да се радват на провереното си приятелство и до днес.

Интегрират към себе си и малките спортисти, каквато е Ана-Мария - състезателка по карате, които да следват техния завиден път.

Дай, Боже, всекиму такива верни приятели!

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Антоанета16:44 - 22.12.2017
Орлин е супер организатор и инициатор за такива срещи! Няма друг като него! А пък кафето-хлебарница "Житената питка", при Гери и Стоян, е със най-вкусният хляб с Квас в България и най-приятният течен шоколад !
Антоанета Киселичка22:36 - 21.12.2017
Това е едно от многото достойнства на спорта-здрави приятелства и здрав дух! Дано да има повече като тях! Пожелавам им здраве и още много такива срещи!
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK