За първи път бебе от Дупница се роди в Австралия, 449 са новите жители на общината

Снимка: Infomreja.bg

От администрацията отбелязват ръст в сватбите и спад при разводите

449 са новите жители на община Дупница през 2019 година, показва справката на администрацията. 86 от тях са родени в чужбина, като най-много са проплакали в Италия – 22, следвани от Великобритания - 19, САЩ - 14, Германия - 9, другите са от Белгия, Испания, Кипър, Канада и др.

За първи път има родено дупничанче в Австралия – Оливия. Малката принцеса е първо дете на родителите си – Йордан и Мария Коцеви.

Последното дупничанче родено през 2019 година е Емили Методиева, което е поело първата си глътка въздух на 31 декември в частната болница на града.

Най-популярни през миналата година имена са – Моника, Емили, Калоян, Божидар, а по-екстравагантните са – Ейми, Мелани, Таная, Анибал, Дилара.

Продължава тенденцията да намаляват броя на бракоразводните дела, за сметка на сватбите. 139 са сключените бракове за Дупница, а 74 са разводите. До преди няколко години, съотношението бе почти 1 към 1.

Смъртността продължава да бъде висока – 612 за Дупница, 136 в селата. Най-висока смъртност отбелязват селата Крайници -2 6, Яхиново - 18, Джерман - 16.

Данните от общинската администрация в Дупница, показват, че първото раждане тази година е на 1 януари в 16,40 часа в частната болница. Бебето се казва Василен и е първият жител на община Сапарева баня.

 

КОМЕНТАРИ

Рошко17:57 - 02.01.2020
Заглавие-трепач! Пълна идиотщина!
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK