Частна фирма инвестира 4,5 млн. долара в поточна линия в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Общината подпомага родители на новородени с до 2000 лв.

Частна фирма ще инвестира следващата година изграждането на по-високотехнологична поточна линия на стойност 4,5 млн. долара, заяви на пресконференция днес кметът на Кюстендил, Петър Паунов.

„Добре дошли са всички, които живеят и работят другаде да се върнат в Кюстендил. Знаете, че тази фирма е един от най-сериозните ни партньори и осигуряват много добри възнаграждения. След тази инвестиция ще бъдат разкрити и нови работни места“, заяви Петър Паунов.

Отделно от това кметът обяви още, че предстои да бъде гласувано предложението за промяна на правилника за подкрепа на всяко кюстендилско семейство при раждане на дете. Размерът на помощта ще бъде от 200 до 2000 лв.

„Помощта ще бъде различна при родители със средно, висше – бакалавър, магистър и доктор. Става въпрос за хора, които са от този град, образовани. Очакваме, разбира се и много бебета“, обяви още Паунов.

Размерът на еднократната помощ за първо дете при родители със средно образование е 200 лв., при родители с образователно-квалификационна степен "бакалавър" сумата е 350 лв., а магистрите ще получават по 500 лв. Най-много са предвидени средства при трето дете на завършилите докторантури, като те ще бъдат подпомогнати с 2000 лв. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK