На 11-и март ВАС решава съдбата на благоевградския кмет

Снимка: Infomreja.bg

Очаквам мъдростта на съда да се прояви, коментира Томов

За 11-и март е насрочено заседанието на Върховния административен съд, на което ще стане ясно остава ли на поста си благоевградския кмет Румен Томов.

Справката показва, че тричленният състав на ВАС ще се произнесе именно в сряда от 14 ч. като съдиите ще потвърдят или отхвърлят становището на съдия Димитър Узунов от Административния съд в Благоевград, според което решението на ОИК-Благоевград, за запазване поста на кмета бе обявено за незаконно.

Ако ВАС потвърди становището на АС – то членовете на ОИК да длъжни да се съобразят с мнението на последната инстанция и да прекратят правомощията на настоящия кмет.

Ако ВАС не потвърди решението на благоевградските магистрати, то кметът остава на поста и не се налага да има предсрочни избори.

Последният коментар по темата Румен Томов направи по време на протеста в негова защита в началото на февруари. Тогава градоначалникът потвърди думите си, изказвани многократно пред медиите, че вярва в мъдростта на тримата съдии.

Очаквам мъдростта на съда да се прояви. Според мен нямаме юридически проблем. Няма вариант законодателят да е посочил един месец, през който да се закрие една работеща фирма - със служители, техника. Посочен е срок за действия, които да се предприемат в тази посока, и аз това съм го направил. Смятам, че решението на Административния съд в Благоевград не е правилно, затова ще чакам становището на ВАС - трима съдии мислят по-добре от един. Никой няма нужда от нови избори. Всеки трус в една такава система оказва своето влияние. Ако вървим към предсрочни избори, това означава общината 4-5 месеца да е в пълен хаос. Кому е нужно това? Ние с моя екип постигнахме един изключително добър резултат на изборите, някак си е некоректно да искаш да минеш през задната врата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK