Повдигнаха обвинение на Кирил Ваклинов за лека телесна повреда на полицай

Кадър от видеото, публикувано във фейсбук страницата "Щом си от ОФК Пирин си тук"

Под ръководството на Районната прокуратура в Благоевград се провежда разследване срещу общинския съветник от Благоевград Кирил Ваклинов за причиняване на лека телесна повреда на полицай по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131 ал.2, пр.4, вр. чл. 131 ал.1 т.12, вр. с чл. 130 ал.2  от НК. 

На 11.09.2016 г. по време на футболен мач между отборите на ФК“Пирин“ и ФК“ Ботев – Пловдив“ на стадион "Христо Ботев" в Благоевград е възникнал пожар.

Служители на ОДМВР-Благоевград, които били ангажирани с охраната на футболната среща, забелязали, че в близост до огъня има дете, което продължавало да пали плакати.

Полицаите се приближили до детето, за да предотвратят разпространяване на пожара, а един от полицаите направил забележка на детето да не пали огън. В този момент към тях се приближил общинският съветник Кирил Ваклинов, който започнал да отправя обиди и закани по адрес на полицаите и нанесъл два удара в корема на полицейския служител, направил забележка на детето. 

Вчера на Ваклинов е повдигнато обвинение за това, че е причинил лека телесна повреда на полицейски орган, като деянието е извършено по хулигански подбуди. 

Разследването по делото продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK