Повдигнаха обвинение на гоцеделчевския бизнесмен С. Пашалиев за средна телесна повреда на 14-годишното момче

Снимка: Infomreja.bg, архив

Прокуратурата в Гоце Делчев повдигна обвинение на гоцеделчевския бизнесмен С. Пашалиев за нанесена средна телесна повреда след жестокия побой на 14-годишния Захари Боянов заради това, че момчето често си крадяло стотинки от уличните автомати за кафе на Пашалиев.

Запознати коментираха, че е възможно на 39-годишния мъж да му бъде повдигнато и второ обвинение - за отвличане на 14-годишния Захари, който е бил примамен в петък чрез друго дете от Дома за деца, лишени от родителски грижи "Иван Кюлев" в Гоце Делчев и роднина на бизнесмена да влезе в колата му. След това бил закаран в парк "Панорама", където бил зверски пребит.

От болницата в Гоце Делчев съобщиха, че ръцете на детето не са счупени, а са с напуквания. Заради силната болка в ръцете и тялото вследствие на побоя, Захари е бил приет в МБАЛ "Иван Скендеров" в травматичен шок. В здравното заведение в Гоце Делчев са му били поставени лонгети, докато спадне отокът. 

Побоят над момчето е нанесен с метална тръба. Пострадалото дете е преведено в травматологичното отделение на болницата, но според информация от директора на Дома "Иван Кюлев" Костадин Ендрев, то е било изписано.

Бащата на Захари коментира пред БТВ, че са разведени с майка му и че детето било проблемно, като често си позволявало да краде. 14-годишното момче било настанено в Дома "Иван Кюлев" от отдел "Закрила на детето" с режим на седмична грижа. 

 

КОМЕНТАРИ

социални служби21:19 - 07.02.2017
Захари от малък израстна по улиците.Всички институции са тотално абдикирали от грижите за Захари и компания.Защото има и други деца като него.За родителите да не не говорим.
наблюдател21:06 - 07.02.2017
Да видим и инспектор Вълчев който се храни с бракониерско месо от рибанския балкан как ще деиства по вупроса...Най корумпирания от всички в МВР Гоце Делчев.
Въведете име...16:20 - 07.02.2017
Обвинения добре, но сега и да ги осъдят,нещо което рядко виждаме. Да покаже държавата, че има седебни органи, защото всеки започна да раздава правосъдие.
11215:27 - 07.02.2017
В побоя и отвличането е замесен и Иван Поюков. Интересно че името му не се споменава никъде.

FACEBOOK