Повдигнаха обвинение на данъчен по сигнал на "Господари на ефира"

Снимка: Infomreja.bg

По повод подаден в полицията на  06.01.2018г. сигнал от представители на предаването „Господари на ефира“ за корупционни практики в ТД НАП София, на 08.01.2018 г. Софийска градска прокуратура (СГП) е образувала досъдебно производство за престъпление по чл. 301 от НК (подкуп).

Сигналът, подаден чрез предаването, се отнася до гражданин, пострадал от действията на длъжностно лице.

След проведено изключително интензивно разследване, в хода на което са извършени множества процесуално-следствени действия, на 13.02.2018 г. към наказателна отговорност е привлечен С.Л.-служител на ТД НАП - София, по обвинение за получаване на подкуп чрез изнудване посредством служебно положение.

Към наказателна отговорност е привлечен и съучастника на С.Л.- В.К.

Спрямо нея са предявени две обвинения - за съучастие в престъплението по чл. 302 т.1 и т.2 НК , и за престъпление по чл. 304б ал.1 от НК /търговия с влияние/.

С. Л. и В. К. са с наложени мерки за неотклонение „подписка“.

Софийски градска прокуратура благодари на екипа на предаването „Господари на ефира“ за проявената гражданска позиция при подаването на сигнала до компетентните органи.

Използваме възможността да подчертаем, че именно доброто взаимодействие с разследващите журналисти и незабавната реакция на ГД“НП“ и Софийска градска прокуратура доведоха до събиране на доказателства съгласно изискванията на Наказателно-процесуалния кодекс за   престъпната дейност на обвиняемите лица и нейното преустановяване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK