Министерски съвет даде КЕЧ-а на Община Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Правят Младежки център с безплатни образователни и културни дейности

С решение на Министерски съвет от днес, имотът на т.нар. КЕЧ е вече официално собственост на Община Дупница. Това стана по време на заседанието, на което бе даден имотът с площ от 12 930 кв. м и разрушаващите се сгради в него.

"Може би 3 или 4 години се борихме, но накрая успяхме и вече е факт прехвърлянето. Благодаря на Министерски съвет за това решение днес. Знаете, че имаше много работа по инвестиционният проект, който да се реализира там, за да отговаря на изискванията за прехвърляне, но се справихме.

Младежкият център вече го презентирахме като част от последващата процедура по реализацията на начинанието. Той ще бъде за провеждане на безплатни образователни, социални, културни и спортни дейности, както и за реализиране на мерки за превенция на противоправното поведение сред подрастващите.

Заниманията на децата ще се водят безвъзмездно от квалифицирани и правоспособни специалисти в съответните области. Продължаваме усилената работа към проектиране, за да сме в пълна готовност за европейско финансиране и стартиране на начинанието.

Тези руини от години в един от най-хубавите квартали едва ли се харесваха на някой, а да не говорим за живущите в съседство", коментира кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK