Пострадалите при катастрофата на "Хемус" се възстановяват

Снимка: Infomreja.bg

Дете почина при ПТП край Казанлък

Екипът на д-р Асен Меджидиев оперира жената, която пострада във вчерашната катастрофа на АМ "Хемус". Интеревенцията на травмата на лицето е преминала успешно и пациентката се възстановява нормално. 

Тя и още 2 жени и един мъж бяха транспортирани в Спешното отделие на "Пирогов", където преминаха подробни прегледи изследвания. Раните на двете жени и мъжа бяха обработени, след което пациентите бяха освободени от лечебното заведение. 

Тази сутрин лично министърът на здравеопазването Кирил Ананиев дойде в "Пирогов", за да се запознае със състоянието на пациентката. 

Пред медии изпълнителният директор на спешната университетска болница проф. Асен Балтов съобщи, че през почивните дни през "Пирогов" са преминали пострадалаи в 28 ПТП-та.

"Настанени за лечение са 8 пациенти – четирима в неврохирургия и четирима в травматология. Дежурствата бяха тежки през тези почивни дни. Преминали са повече от 2000 души, а са останали за лечение 400”, обясни директорът на „Пирогов” проф. Балтов.

Както стана ясно, инцидентът бе  на 20-ия километър на "Хемус" в посока Ботевград. По първоначални данни шофьорът на автобуса застигнал тир и го блъснал отзад. 

Смърт на пътя тегнеше в неделния ден.

Вчера около 15:30 ч. от гр. Гурково за гр. Казанлък, се е движил автомобил "Субару", управляван от 46-годишен мъж от гр. Варна. НПоради движение с несъобразена скорост, на ляв завой, водачът изгубил контрол над автомобила, който излязъл от пътното платно и се блъснал в подпорни колони на мост.

Вследствие на удара пътувало на задната седалка на автомобила 12-годишно момче е починало на място. Водачът е получил натъртвания в областта на гърдите, а други двама пътници - 47-годишна жена и 6-годишно момче са без видими наранявания.

Откарани са във ФСМП- Казанлък, където са прегледани и са освободени, без опасност за живота.

Водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества с технически средства, като пробите са отрицателни. В РУ - Казанлък е образувано досъдебно производство по чл.343, ал.1 от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK