Сформирани са комисии за оценка на щетите от градушката в Карлово и Нова Загора

Снимка: Infomreja.bg

По разпореждане на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева са сформирани комисии за оценка на щетите от градушката в населените места край Карлово и Нова Загова.

Представители на общинските земеделски служби започват още днес обследвания на пораженията. Те ще имат задача да опишат щетите на земеделските стопани, за да им бъдат изплатени в най-кратки срокове обезщетения.

Днес засегнатите населени места ще бъдат посетени от директора на Областна дирекция Земеделие- Пловдив и директора на Областна дирекция Земеделие - Сливен.

За улеснение на засегнатите стопани е създадена организация за подаване а заявления за обезщетение до кмета на населеното място. 

От Изпълнителна агенция за борба с градушките съобщават, че в района на село Каравелово и в района на Нова Загора не са извършвани противоградови действия, тъй като те са извън защитавана територия. От Агенцията припомнят, че не се извършват противоградови действия и над населени места.

До края на месеца се очаква да стартира дейността на новоизградената ракетна площадка и команден пункт в района на Област Стара Загора - „Тъжа”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa
loading...