Представят „Албум стара Дупница“ в Околийската къща

Снимки: Община Дупница

Явор Тодоров е събрал повече от 25 години труд в албума с фотоси

Официалното представяне на „Албум стара Дупница“ ще бъде направено този четвъртък от 17.30 часа в "Околийска къща". Негов автор е Явор Тодоров, който е събрал повече от 25 години труд в албума с фотоси, някои от които са на повече от век и са част от неговата колекция.

"Колекционерството е коварна болест. Попаднеш ли веднъж в това море, няма отърване. Хората с подобни хобита в повечето случаи сме едни от най-тънките познавачи на историята във всичките й форми, нюанси и отсенки. Та нали ние сме тези, които държим в колекциите си материалните носители на тази история.

Ние срещаме непознати неща и неизвестни факти от същата тази история, понякога, за разлика от редовните историци, по-добре познаваме конкретно събитие или по-често - познаваме го по начин, за който другите не предполагат. Дълги години, тези материали бяха достояние само на нашето семейство.

В архива преобладават интересни и непопулярни свидетелства от историята на Дупница и района. В настоящето издание включваме и много нови и непознати, допълващи представата ни материали за това как е изглеждала Дупница, как е бил устроен и региона", споделя Тодоров.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK