Постоянен арест за рецидивист, откраднал кола в Рила, катастрофирал и я захвърлил в канавка

Снимка: Infomreja.bg

Асен вече е с актив от 7 присъди

Районен съд – Дупница, взе мярка за неотклонение ,,Задържане под стража” по отношение на 23 - годишния Асен С. Той е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 28.12.2019 г., около 00,10 часа в гр. Рила, ул. „Христо Сокола“ от уличното платно е отнел противозаконно чуждо моторно превозно средство – лек автомобил марка „Опел“, от владението на собственика му П. О. от гр. Рила, без негово съгласие с намерение да го ползва и след последвала повреда, вследствие на причинено пътно транспортно произшествие, е изоставил МПС без надзор в крайпътна канавка на път II-62, на подлез под жп линия Дупница-Бобов дол.

Деянието е извършено при условията на повторност, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление (Районен съд гр. Петрич е одобрил Споразумение през 2015 година, с което съдът го е признал за виновен за престъпление по чл. 346, ал. 2, т. 1, във вр. с ал. 1 от НК и му е наложил наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 11 месеца, което да изтърпи в затвор или затворническо общежитие от закрит тип при определен „строг“ режим на изтърпяване, което наказание е изтърпял на 30.10.2015 г. и от изтърпяване на наказанието не е изтекъл петгодишния срок по чл. 30 от НК).

От събраните на досъдебното производство доказателства може да се направи извод, че към настоящия момент е налице висока степен на вероятност обвиняемият да е извършил деянието, за което е обвинен.

Изложените обстоятелства, подкрепени от събраните до момента доказателства налагат извода, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление, пише в мотивите на съдия Маргарита Алексиева.

От приложената към материалите по делото справка за съдимост се установява, че Асен С. има седем осъждания.

Определението се изпълнява незабавно, като същото може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест в 3-дневен срок, пред Окръжен съд - Кюстендил.

Обвиняемият следва да бъде представен в Следствен арест - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK