Постоянен арест за поръчителя на пребития бизнесмен от Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Причина за конфликта станала междусъседска вражда

РС – Дупница, взе мярка за неотклонение ,,Задържане под стража” по отношение на Георги Т. /неосъждан, на 64 години/, който е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за престъпление по чл. 129, ал.2, във вр. с ал.1 от НК, за причиняване на средна телесна повреда, за което се предвижда лишаване от свобода до 6 години.

Георги Т. е привлечен кат обвиняем затова, че на 13.02.2020 г. в гр. Дупница, умишлено е склонил неустановени на този етап две лица да причинят средна телесна повреда на бизнесмена Христо К. от гр. Дупница, изразяваща се във фрактура на черепа, като неустановените извършители са нанесли на пострадалия удар в областта на главата с неустановен предмет.

Семейството на пострадалия и това на обвиняемия са в изключително влошени междусъседски отношения.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, пострадалият Христо К. се прибирал на 13.02.2020 г. вечерта към дома си и пред входа на блока, където живеел е бил нападнат от две непознати за него лица. Мъжете били маскирани и му нанесли множество силни удари в областта на главата и тялото.

Съдът обяви в мотивите си, че от събраните по досъдебното производство доказателства, може да се направи извод, че към настоящия момент е налице висока степен на вероятност обвиняемият да е извършител на деянията, за които е обвинен, както и, че има опасност да извърши друго престъпление, като въздейства да не могат да бъдат намерени извършителите на престъплението.

Определението се изпълнява незабавно, като същото подлежи на частна жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK