ПМГ – Кюстендил, отново е национален победител в STEM Discovery Campaign 2020

Снимки: Личен архив

Инициативата е насочена към развиване на дигитални компетентности и изграждане на устойчива екологична култура

Инициатива на ученици от ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ - Кюстендил, за втора поредна година е национален победител в STEM Discovery Campaign 2020 г.
Кампанията стартира в края на януари, като за първи път събра няколко изключителни конкурса в областта на STEM за учители и студенти.

Scientix насърчи всички участници да споделят своя опит от дистанционното преподаване в блога STEM Discovery Campaign, в който са налични 135 публикации, написани от 97 автори. Блогът събра уникална колекция от добри практики, съвети и инструменти за преподаване от разстояние.

Представят се различни дейности на учениците в областта на STEM. Scientix насърчава и подкрепя европейското сътрудничество между учителите по STEM предмети (наука, технологии, инженерство и математика), изследователите, политиците и другите образователни професионалисти в областта на STEM.

Инициативата „The Green LEGO Inspiration from Bulgaria” е на учениците от ПМГ - Кюстендил. Насочена е към развиване на дигитални компетентности и изграждане на устойчива екологична култура. Ръководители са Цветяна Йовева и Биляна Йорданова. Госпожа Йорданова е поканена на работна среща за представяне на иновативни тенденции в преподаването.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK