Многократно осъждан мъж е предаден на съд за кражба на кемпер

Снимка: Infomreja.bg

Понастоящем обвиняемият М.С. изтърпява наказание в затвора в гр. Бургас по друга присъда

Районна прокуратура – Враца, е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу М.С. за извършено от него, при условията на опасен рецидив, престъпление по чл. 206, ал. 3 от НК. Обвиняемият С. (на 68 години) е многократно осъждан.

През м. април 2017 г. мъжът видял обява за отдаване под наем на кемпери и решил да наеме такъв автомобил. Той подал регистрационна форма, в която посочил необходимите данни, в това число срока за ползването му. Приел условията на дружеството „В.Т.Г.“ АД, което го предоставяло, и му превел по банков път парична сума в размер на 3 514 лева.

Съгласно договореното, на 18.04.2017 г., в гр. София, М.С. получил къмпинг автомобила за срок от седем дни, ведно с оборудването, ключа и документите за него. Обвиняемият транспортирал въпросното МПС до гр. Враца. Седмица по-късно не го върнал. Обадил се на представляващия дружеството, за да уведоми за желанието си да продължи срока на договора с три дни. Уверил, че за целта ще се яви в офиса на фирмата. Въпреки това нито върнал къмпинг автомобила, нито доплатил наемната цена.

Била подадена жалба до органа на реда, а МПС било обявено за общодържавно издирване. Обвиняемият М.С. бил привлечен към наказателна отговорност за незаконно отнемане на чужда движима вещ, чиято стойност е оценена на 48 700 лева.

Понастоящем обвиняемият М.С. изтърпява наказание в затвора в гр. Бургас по друга присъда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK