Постоянен арест за танзанийски гражданин, купил рокля с фалшиво евро

Снимка: Infomreja.bg

Той няма документ за самоличност и е осъждан 15 пъти в България

Мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за 63 - годишния танзанийски гражданин У. Капинга, взе Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Ваня Богоева. Искането за вземане на най- тежката мярка за неотклонение бе на окръжния прокурор Камелия Стефанова.

У. Капинга е прокарал в обръщение неистински паричен знак – банкнота с номинал от 100 евро, знаейки че същата е неистинска, като платил с нея за дамска рокля, в шивашко ателие в Дупница, на 17.10.2019 г.

У. Капинга е привлечен като обвиняем за престъпления по чл. 244, ал.1 от НК и чл. 211, изр.1, предл. 2, във вр. с чл. 209, ал.1, във вр. с чл. 29, ал.1, б. „а“ от НК.

Съдът счете, че може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението, за което се води досъдебно производство, а именно - измама, в условията на опасен рецидив и за прокарване в обръщение на неистински парични знаци, както и, че обвиняемият може да се укрие или да извърши друго престъпление. Танзанийският гражданин няма документ за самоличност и е осъждан 15 пъти в България, основно за прокарване в обръщение на неистински банкноти и за измами.

Определението подлежи на обжалване и протест пред САС в 3 – дневен срок, считано от днес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK