Обявиха за международно издирване мъж, осъден за предоставяне на неверни сведения

Снимка: Infomreja.bg

По предложение на Окръжна прокуратура – Кюстендил, осъденият Г.Г. е обявен за международно издирване.

През м. февруари 2019 г. срещу него е влязла в сила присъда, с която той е бил признат за виновен за извършено от него престъпление по чл. 248а, ал. 3, пр. 1, вр. ал. 2, пр. 1 от НК.

На 10.06.2013 г., в качеството си на управител и МОЛ на търговско дружество, Г.Г. представил неверни сведения в Общинска служба по земеделие – гр. Нови Искър, за да получи средства от европейски фонд.

В подадените от него заявление за подпомагане, таблица за използвани парцели и карти на блок на земеделско стопанство била посочена обща площ от 409,27 хектара.

За удостоверяване на правното основание за ползването и обработването им от дружеството на подсъдимия, били отразени договори за наем.

Заявено било и че към датата на подаване на документите земите отговаряли на условията за поддържане в добро състояние.

За предоставените от Г. неверни сведения, с които той целял да получи средства по Схемата за единно плащане на площ, която се финансира чрез фонд на Европейския съюз, му е наложено наказание от две години и шест месеца „лишаване от свобода“ и глоба в размер на 4000 лева.

Освен това е било приведено в изпълнение и друго наказание по предходно наказателно производство срещу него за държане на наркотични вещества, а именно една година и три месеца „лишаване от свобода“.

Осъденият Г.Г. не е бил открит на територията на страната, поради което бил обявен за общодържавно издирване.

От проведените в тази връзка мероприятия, местонахождението му както в страната, така и в чужбина, не е установено.

 

КОМЕНТАРИ

Шабан22:18 - 04.04.2019
Този човек на какъв зор е и за какво, а това че правителстеото на борисов и цвъко са подписали незаконна кконцесия с неверни документи за 35г. Носещи печалби от 2000 000 лв. няма никакво осъждане. 629/20.06.12г. Н а комунистическия шпионин ,,ленко,,. Р. А. от тефтерчето на филип златанов,,извесни корумпирани съдий и прокурори ,,опорочаващи системата, го покриват нагло.
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK