Потвърдиха постоянния арест на дупничанин, изградил наркооранжерия в цех за врати

Снимка: Infomreja.bg

Ако вината му бъде доказана го грозят от 3 до 12 години и глоба от 20 000 – 100 000 лв.

Окръжен съд – Кюстендил, остави без уважение молбата на Владимир М., подадена чрез защитника му адвокат Димитър Марковски, за изменение на мярката му за неотклонение от „Задържане под стража“ в по- лека. 44- годишният мъж е привлечен като обвиняем за държане на марихуана, с цел разпространение, за отглеждане и за изградено съоръжение за производство на наркотични вещества.

 Съдът счита, че събраните доказателства по досъдебното производство не разколебават първоначално приетото обосновано предположение, за съпричастност на обвиняемия към посочените престъпления.

Извършени са множество следствени действия. Привлечено е и друго лице, като съучастник, но това обстоятелство не снема обвиненията към Владимир М., пише в мотивите на съдия Йоланда Цекова. Не е разколебана и втората предпоставка- наличието на реална опасност обвиняемият да извърши престъпление, предвид тежестта на двете престъпления, за които са му повдигнати обвинения, механизма и начина за извършване на деянията.

Досъдебното производство започна на 03.06.2020 година, като наркотичните вещества и оборудването бяха открити при специализирана полицейска операция в цех за интериорни врати, в бившия стопански двор в село Крайници, Община Дупница. За тези престъпления, законът предвижда наказания „лишаване от свобода“ за срок от 3 до 12 години и глоба от 20 000 – 100 000 лв., както и „лишаване от свобода“ за срок от 2- 5 години и глоба от 5 000 – 10 000 лв.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил, с което по отношение на Владимир М. бе потвърдена мярката за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване и протестиране пред САС, в 3 – дневен срок, считано от днес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK