Постоянен арест за 44-годишен мъж, новопривлечен обвиняем за поръчков побой над дупничанин

Снимка: Infomreja.bg

Определението може да се обжалва в 3-дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Мая Гиздова определи мярка за неотклонение "Задържане под стража”, по отношение на 44- годишния Виктор Г. от София. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 13.02.2020 г. в гр. Дупница, в съучастие като съизвършител с Алекс К. и Георги. Т. – като подбудител, умишлено, чрез нанасяне на удари с метален предмет в областта на главата, е причинил средна телесна повреда на Х. К. от гр. Дупница – фрактура на черепа, изразяваща се в разстройство на здравето, временно опасно за живота- престъпление по чл. 129 ал.2, във вр. с ал.1, във вр. чл. 20 от НК.

При разпознаване, извършено на 08.10.2020 г., пострадалият е посочил без колебание обвиняемия Виктор Г., като другото лице, което заедно с обвиняемия Алекс К., са му нанесли ударите, на 13.02.2020 г., вечерта, пред входа на блока, в който живее. Припомням, свидетелка на инцидента се е развикала и нападателите избягали с тъмен автомобил. Тя се обадила и на телефон 112. На пострадалия е извършена медицинска интервенция в областта на главата.

44-годишният Виктор Г. е осъждан, с настоящ адрес в София. Бил е редовно призован да се яви в РУ – Дупница, но се е укрил и е бил обявен за общодържавно издирване, като е задържан на 7- ми октомври.

В хода на разследването е установен и автомобила, с който са пристигнали обвиняемите в гр. Дупница и в последствие са избягали след извършване на престъплението – „Фолскваген Голф“, със софийска регистрация.

В искането на Районна прокуратура – Дупница, за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ се посочва още, че се касае за предварително подготвяно престъпление срещу личността на пострадалия Х. К., като обвиняемите Алекс К. и Виктор Г. са били подбудени от обвиняемия Георги Т., с който пострадалия е бил в силно влошени отношения.

Видно от събраните доказателства по делото, може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият Виктор Г. е съпричастен към посоченото престъпление, което е тежко по смисъла на закона. Налице е реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление.

Определението на РС – Дупница, с което по отношение на Виктор Г. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, за поръчков побой, може да се обжалва и протестира, в 3-дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK