Постоянен арест за 41-годишния Йордан, убил мъж в село Бараково

Снимка: Infomreja.bg

Определението може да се обжалва пред САС в 3-дневен срок, считано от днес

Най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража” по отношение на  Йордан Г. /на 41 години/, привлечен като обвиняем в убийство по особено мъчителен начин, на лице в безпомощно състояние, определи  Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Пенка Братанова.

Съдът счете, че в този начален етап на разследването има достатъчно доказателства за съпричастност на обвиняемия към престъплението, както и че има опасност да извърши друго престъпление, с оглед на това, че Йордан Г. е осъждан. Жертвата е 71-годишният Иван Радев от с. Бараково.

Определението може да се обжалва пред САС в 3-дневен срок, считано от днес.

Окръжният прокурор Камелия Стефанова посочва в искането си до съда, че Йордан Г. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 116, ал.1, т.5 и 6, във вр. с чл. 115 от НК, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода” за срок не по-малък от 10 години или друго по-тежко наказание – „лишаване от свобода” за срок от 15 - 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Престъплението е извършено на 5/6.04.2020 г., като трупът на жертвата е намерен в ливада, в близост до кметството в село Бараково, Община Кочериново, област Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK