Постоянен арест за 19-годишния Алекс! Той обяви: Съжалявам, не знаех, че така ще стане

Снимка: Infomreja.bg

Кюстендилски окръжен съд, председателстван от съдия Галина Мухтийска, наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 19-годишния Алекс Анков Димитров. Младежът е привлечен като обвиняем за убийството на Валери Дъбов в Кюстендил.

Инцидентът стана на 17-и февруари след масов бой между българи и роми на централната улица „Цар Освободител“. След случая бяха задържани 12 човека, а 5-ма попаднаха в болница. 35-годишният Валери Дъбов издъхна от смъртоносно пробождане с нож в сърцето.

Алекс Анков беше докаран днес в съдебна зала при засилени мерки за сигурност. Той не пожела да отговаря на журналистически въпроси и скри лицето си от присъстващите. Пред съдебна зала нямаше нито един от неговите роднини и близки.

Днес малко преди обяд наблюдаващият прокурор по случая – Ангел Байрактарски, внесе в съда искане за постоянно задържане. Мотивите му са, че Алекс има криминално минало и може да се укрие.

„Считам, че са налице предпоставки за взимане на най-тежка мярка по отношение на лицето Алекс Димитров. Отделно от това той е направил самопризнания по воденото досъдебно производство. Всички доказателства сочат, че именно 19-годишният младеж е извършител на деянията, в които е обвинен. А именно предумишлено убийство и опит за убийство на повече от едно лица“, обяви заместник-окръжният прокурор на Кюстендил, Ангел Байрактарски.

Защитник на обвиняемия е адв. Красимир Тамакярски, който пледира пред съда на Алекс да бъде наложена по-лека мярка, тъй като той е направил самопризнания за случилото се и сам се е предал на органите на МВР.

„Съжалявам, не знаех, че така ще стане“, бяха единствените думи на 19-годишния Алекс Димитров пред Кюстендилския окръжен съд.

В крайна сметка след изслушване на страните съдия Мухтийска наложи най-тежката мярка по отношение на 19-годишния Алекс Анков, а именно „задържане под стража“.

Малко по-рано днес стотици кюстендилци изпратиха в последния му земен път убития Валери Дъбов. В продължение на близо два часа близки, роднини и приятели се сбогуваха с младото момче в траурната зала в Кюстендил. „Страшна драма е това за една майка и за всички нас. Отиде си едно прекрасно момче“, каза през сълзи на очи младо момиче.

Кюстендилци пък ще продължат да се събират всяка вечер на централния площад „Велбъжд“ в знак на съпричастност към почернената майка на Валери. „Тук ще сме всяка вечер от 17.30 часа. Не зная колко време – месец, два, три, докато не се намери решение на проблема. Гольовците трябва да бъдат спрени, не може да живеем в страх постоянно“, категорични недоволните кюстендилци.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK