Искат спешна намеса от институциите! Психично болен подпали жилищен блок в центъра на Кюстендил!

Снимки: Infomreja.bg

Психично болно момче подпали жилищен блок, намиращ се на улица „Демокрация 57“ в центъра на Кюстендил. За проблема сигнализираха читатели на ИНФОМРЕЖА, които вече на няколко пъти са търсили за съдействие от институциите.

Както ИНФОМРЕЖА вече съобщи, пожарът е възникнал малко след 20 часа снощи, като вследствие на запалването е унищожено електрическо табло, опушени са 600 кв. м стени, унищожена е и входната врата.

„Само преди седмица подадохме сигнал срещу 23-годишния Иван Цветков. Пускали сме множество жалби и нищо. Момчето живее само на първия етаж в блока. Доколкото разбрахме, той е освидетелстван, има биполярно разстройство. Настояваме за спешна намеса от страна на институциите, той е опасен за всички нас и за себе си. Неведнъж ни е заплашвал. Страхуваме се за живота си“, коментираха живеещи в блок №2 на улица „Демокрация“.

Те разказват, че най-вероятно причината за пожара е пореден опит от страна на Иван да краде ток.

„Полицаите ни обясниха, че имало някакви жици, с които той се е опитал да краде ток. Само преди седмица го хванаха и той отново прави каквото си иска. Случвало се е да слага в ключалката на входната врата клечки от кибрит само и само да ни създава проблеми. Настаняван е за лечение преди време и после пак е пуснат да се прибере. Трябва ли да стане някоя трагедия, да изгорим живи, за да се вземат някакви мерки“, гневяха се кюстендилци.

Така от вчера малко след 20 часа жителите на блок №2, намиращ се на улица „Демокация“ в центъра на Кюстендил, са без електричество. Не е ясно кога ще бъде възстановено с оглед на изцяло унищоженото електрическо табло.

Цяла нощ не едно или две семейства са прекарали на тъмно и студено, а като по чудо не е взривен целият блок, тъй като в района е прокарана газ.

„Настояваме държавата да се намеси. Оказва се, че не се полагат необходимите грижи за психично болните и те са на свобода. В близост до всички нас и опасни за обществото. Трябва ли да се стигне до някоя трагедия, за да бъде настанено за лечение това момче, което видимо не е добре психически и създава редица проблеми на всички нас“, твърдят още кюстендилци.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK