Десетки кюстендилци се включиха в Благотворителния базар в помощ на Стефи

Снимки: Личен архив

Десетки кюстендилци се включиха в Благотворителния базар в помощ на малката Стефания Светлинова Йовева. В продължение на няколко дни кюстендилци даряваха дрехи и играчки, които днес бяха изложени за продажба на централния площад „Велбъжд“.

Не бяха малко хората, които подкрепиха благородната кауза по събирането на средства за лечението на 1-годишната Стефи.

Благотворителния базар ще продължи и във фейсбук, където има специално създадена страница за кампанията.

Стефания е само на 1 година и 3 месеца. Преди половин година, на 8 месечна възраст, й поставят диагноза - конгенитална глаукома. Очното налягане на Стефи е било 40mmHg при допустимо 10-21mmHg. Оперират дясното око юни месец, а юли лявото.
Всеки преглед на очите и мерене на очно налягане се прилага с анестезия.

Септември месец изследванията показват, че ОН отново се покачва и на двете очи, което означава, че заболяването не е стопирано въпреки медикаментите.
Високото очно налягане уврежда очния нерв и води до слепота.

„В България не дават надежда с обяснението, че глаукомата не се лекува. В чужбина лечение има! До този момент е събрана сумата от 4000 лв. от необходимите по първа оферта - 24 000лв. Благодарности за хората, които отвориха сърцата си и дадоха старт към светлината на бебе Стефи. За съжаление няма по-голяма болка за един родител в такъв труден момент, от тази да се винят, че нямат средствата, за да помогнат на децата си. Нека застанем до Стефи и нейните родители. Да им помогнем, както сърцето ни подскаже. Вие сте хората, които даряват едно наистина СВЕТЛО детство на Стефи“, призовават инициаторите на благотворителната кампания.

Дарителска сметка в лева: ДСК
BG88STSA93000025662863
BIC:STSABGSF

Стефания Светлинова Йовева
PayPal: [email protected]

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK