Мая Манолова: „Изправи се! Мутри вън!“ ще се бори за първо място в Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Д-р Галина Таваличка: Ние като граждани на България имаме дълг да бъдем активни

Алтернативата на ,,модела на чекмеджето” на Борисов е нашият План за незабавна подкрепа на обикновените хора. За нас на първо място е повишаването на доходите на българските граждани. Това е ключът към решаването на демографската криза, защото няма млад човек, който да остане да живее и работи в България за 600 лв. Нашата цел е в следващите две години минималният месечен доход да стане 1000 лв. за работещ човек.

Това заяви Мая Манолова в Кюстендил, където откри предизборната кампания на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“.

Имаме нашия план за подкрепа на малкия и средния бизнес, така че да се повишат доходите и да се запазят работни места, както и за по-добро здравеопазване. Ще има ревизия и на национално, и на местно ниво как са харчени публичните пари на обикновените хора. Те имат право да знаят как публичният ресурс се превърна в кюлчета и пачки в чекмеджето на премиера. Първият проект на решение ще е за създаване на Комисия по ревизията, допълни тя.

На въпрос защо не е в листата за Кюстендил, Манолова отговори, че е време за по-млади, по-активни и по-креативни хора. Има по-добри от мен и д-р Галина Таваличка, която е водач на листата, е пример за това, каза Манолова за водача на листата, която е кардиолог и лекар в COVID-отделението в града. Ние сме единственият субект, който поставя обикновените хора в центъра на усилията ни. Техните проблеми ще намерят своето решение и представителство в нашата платформа, допълни тя. „Изправи се! Мутри вън!“ ще се бори за първо място в Кюстендил, мисля че с тази листа това е абсолютно постижима цел. Ясно е, че насреща имаме сериозни противници, които имат в ръцете си цялата регионална, централна и местна власт. Ясно е, че те ще използват публичен ресурс, ще използват и възможностите за натиск, но нас това не ни плаши. Ние се усмихваме и правим една позитивна кампания, в която разказваме как променяме здравеопазването, как повишаваме доходите  на хората и как променяме Кюстендил – град, който има право на по-добро бъдеще“, обяви още Манолова.

В тежките времена, в които живеем, България има нужда от млади, будни и активни хора. Ние сме гражданска платформа на обикновения човек и ние като граждани на България имаме дълг да бъдем активни, заяви водачът на листата Изправи се! Мутри вън!“  в Кюстендил, д-р Галина Таваличка и подчерта, че сред приоритетите е и цялостната реформа в здравеопазването, така че пациентът да е в центъра и да се намалят доплащанията.

Манолова представи листата в Кюстендил. Водач е д-р Галина Таваличка – кардиолог и лекар в COVID-отделението. След нея е представителят на „Изправи се.БГ“ за Дупница – Вергил Коцев. След него е Благовест Заркин, който се е върнал със семейството си от Лондон в България. На следващи места са Марио Грахльов – активен млад човек и спортист, Любомир Стойков, политологът Ангел Ангелов и адвокат Ивайло Велинов.

„За тези, които не ме познават, аз съм д-р Таваличка, родена съм тук, в нашия красив град, през не толкова далечната 86 година. Израснах тук, завърших тук средното си образование, след което реших да последвам мечтата си и записах медицина.

След като завърших, само няколко месеца по-късно започнах работа в МБАЛ – Кюстендил, откъдето повечето от вас ме познават.

2020 година беше важна в живота ми, защото успях да изпълня още една своя мечта – взех специалност кардиология.

В момента работя във Вътрешно отделение и кардиологично отделение, като Вътрешно отделение в условията на епидемиологичната обстановка бе преобразувано в ковид отделение.

Като получих предложението от г-жа Манолова бях изключително горда да заема тази позиция.

Като лице в ядрото на случващите се събития в системата на здравеопазването, смея да твърдя, че държавата има активна отговорност в случаите, когато гражданин се разболее, загуби работата си или изпадне в неравностойно положение. В днешно време официалните и неофициални доплащания в здравеопазването са далеч извън джоба на обикновения човек, а качествените здравни грижи в последно време все по-често се обвързват именно с материалното благосъстояние на пациента, което не бива да допускаме да се случва“, обяви още д-р Галина Таваличка.

Тя допълни, че „Изправи се! Мутри вън!“ ще се бори също за повишаване на практиките за профилактика и превенция особено на сърдечно-съдовите заболявания, включително с политики, които да подобрят качеството на живот на гражданите.

Трябва да удовлетворим исканията на медицинските специалисти, които се борят за достойно заплащане на техния труд, да им осигурим по-качествени условия за техния труд, което ще е първата крачка към възстановяване на в момента разтрогнатата връзка лекар – пациент, уточни още водачът на листата в Кюстендил.

*Купуването и продаването на гласове са престъпления

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK