От днес започва предизборната кампания

Снимка: Infomreja.bg

Само Марияна Николова, Боил Банов и Емил Димитров не присъстват в листите

От днес започва предизборната кампания, която ще продължи до 3-ри април.

Премиерът вече обяви, че докато целият кабинет е в кампания, един човек ще остане извън нея и ще е на държавното кормило.

Вече е ясно, че от кабинета само Марияна Николова, Боил Банов и Емил Димитров не присъстват в листите. Останалите министри обаче не са длъжни да са в отпуск по време на кампанията.

От Министерския съвет казаха за bTV, че в рамките на този месец членовете на кабинета ще упълномощават своите заместници на ротационен принцип. И въпреки че не е задължително, ще излизат в почивка за партийните си мероприятия.

И докато отпускът не е задължителен, кодексът налага пълна забрана за ползване на какъвто и да е държавен ресурс при инициативи в кампанията.

Това би означавало премиерът да слезе от джипа и да се качи на друг, частен транспорт. Това пък обаче противоречи на закона за НСО. Там е записано, че министър-председателят не може да се откаже от охрана. От НСО уточниха, че ще продължат да спазват стриктно закона за охраната.

Последните няколко кампании Борисов обикаляше страната със същия джип, с който се движи и сега.

След края на кампанията министрите трябва да подадат оставка пред новоизбраното Народно събрание и да действат като министри в оставка до избора на нов кабинет.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK