Последното заседание на 44-тото Народно събрание ще бъде на 25 март

Снимка: БГНЕС

Предложението е на ПГ на ГЕРБ и беше подкрепено от 109 депутати

Последното заседание на 44-тото Народно събрание ще бъде на 25 март. Предложението е на ПГ на ГЕРБ и беше подкрепено от 109 депутати, против беше един, а 40 народни представители гласуваха „въздържал се“. 

Решението беше взето без дебат в пленарната зала.

Редовни пленарни заседания няма да се провеждат от 8 до 24 март заради предизборната кампания на политическите партии. При нужда депутатите ще бъдат свиквани извънредно за работа. 

Конституцията предвижда заседание да може да се свиква от председателя на парламента, по искане на една пета от народните представители, по искане на президента или на Министерски съвет. 

Междувременно днес народният представител на ГЕРБ Владислав Николов напуска парламентарната група на партията и се обяви за безпартиен. Новината съобщи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. 

Не станаха ясни мотивите за решението му да напусне групата на управляващите в самия край на мандата. Народният представител е депутат от Плевен, беше част от Комисията по бюджет и финанси и Комисията за наблюдение на приходните агенции и борбата със сивата икономика./ бТВ

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK