Посолството ни в Скопие продължава с акцията „Български коледни празници“

Снимки: МВнР

Предоставиха 185 коледни пакета с лакомства и училищни пособия за деца в Скопие и Охрид

Посолството ни в Република Северна Македония продължи и днес с дарителската си акция в рамките на проекта „Български коледни празници“ като предостави 185 коледни пакета с лакомства и училищни пособия за деца в Скопие и Охрид.

Посланикът ни Ангел Ангелов и съпругата му Биляна Ангелова връчиха подаръците на сдружение „В моя свят”, предназначени за ползвателите на Центъра за деца с проблеми в аутистичния спектър в град Охрид, както и на SOS детско селище в град Скопие и на Съюза на слепите – Скопие.

Така през последните дни в рамките на финансирания от МВнР проект „Български коледни празници“ дипломатическата ни мисия зарадва с подаръци общо 455 деца в Република Северна Македония.

Генералното ни консулство в Битоля също се включи в дарителската кампания. Генералният ни консул Димитър Иванов предостави днес 140 пакета с играчки и лакомства на кметовете на общините Могила и Новаци. Подаръците ще бъдат раздадени на деца в неравностойно положение. Празнични пакети от името на България ще получат и децата от Центъра за лечение на хора с интелектуални и двигателни проблеми, както и тези, лекувани от Сдружение за поддръжка на деца и семейства с атипично развитие „Хармоничен свят“ от Битоля.

Даренията бяха приети с благодарност към българската държава за подкрепата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK