Посолството на Палестина представя фотоизложба „Палестина - Свещена земя” в Благоевград

Източник: Община Благоевград

Посолството на Палестина в Република България ще представи фотоекспозицята „Палестина - Светата земя” във фоайето на Община Благоевград.

Откриването на изложбата ще се състои на 26 март от 18.00 часа. Фотоизложбата представя исторически и културни забележителности от държавата Палестина.

Жители и гости на Благоевград ще могат да видят „Синята Джамия Ал Акса”, изработена от седеф, Корана с корици в седефен обков и „Тайната вечеря”, изработена от дърво.

Сред уникалните експонати са и специфични предмети от бита и сувенири от седеф, част от древната култура, история и мистика на палестинската земя. Предметите са част от етнографската изложба- „Изкуството на Палестина”.

Домакинът - Община Благоевград, е избран лично от Н.Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух, извънреден и пълномощен посланик на държавата Палестина в България, който описва Благоевград като „богата на природни красоти земя”.

Желанието на посланика е да осъществи връзка именно с кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и заедно да положат основи на културен обмен и партньорство.

 

Източник: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK