Последно сбогом: Днес се прощаваме със Стоянка Мутафова

Стоянка Мутафова, снимка: Булфото, архив

Поклонението ще бъде от 11:00 часа в Сатиричния театър

Днес роднини, приятели и почитатели ще си вземат последно сбогом с актрисата Стоянка Мутафова. Тя почина на 6 декември на 97 години след болничен престой във ВМА.

Поклонението ще бъде от 11:00 часа в Сатиричния театър.

В памет на звездата и един от създателите на "Сатирата", в театъра ще има и стол с нейното име.

Въвежда се временна организация на движението в София във връзка с поклонението. От 10.00 до 17.00 часа на 9 декември се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. "Стефан Караджа“ в участъка между ул. "Г. С. Раковски“ и ул. "6-ти септември".

Стоянка Мутафова участва в повече от 90 театрални постановки. Многобройни са и изявите и в телевизионни продукции и киното. Основен неин партньор на сцената е Георги Калоянчев, но играе още с Георги Парцалев и Апостол Карамитев.

Остава в историята на българското кино с ролите си в "Точка първа", Любимец 13", "Специалист по всичко", "Бялата стая", "Топло"... В детските спомени няма да забравим и с ролята й на баба Цоцолана в "Патиланско царство".

За професионалните й постижения легендата на българския театър има множество отличия, сред които орден "Стара планина", наградите "Аскеер", "Златен век", "Златен Кукерикон", почетна награда "Принос в културата и обогатяването на световното театрално изкуство", голяма награда за изключителни постижения в световното театрално изкуство "Парад на изкуствата" и много други. /dnes.bg

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK