Последни данни за мощното земетресение: 6,9 по Рихтер, 27 км дълбочина

снимка: globalincidentmap.com

Мощното земетресение, което разтърси цяла Южна България, е с магнитут 6,9 по скалата на Рихтер, сочат последните данни на Европейския сеизмологичен център. 

Трусът е регистриран в 12,25 часа местно време.

Епицентърът му е в Егейско море, на около 310 км югоизточно от София.

Дълбочината на земния трус е 27 километра. По тази причина природното бедствие е усетено силно на наша територия, в Гърция и Западна Турция.

За определено време имаше проблеми с интернета и мобилните комуникации. 

Земетресението бе усетено най-силно в Благоевград, Кърджали, столицата и цяла Южна България. Предположенията са, че в тези райони магнитутът е бил около 5 по Рихтер.

Най-много са се уплашили живеещите по високите жилищни сгради, част от които са се евакуирали по собствено желание като са напуснали домовете си.

По данни на директора на РЗ ПБЗН - Благоевград Георги Пармаков до този момент няма подадени сигнали за пострадали хора или нанесени материални щети вследствие на природното бедствие.

В Спешно-приемно отделение на благоевградската болница няма постъпили пациенти с уплаха или с други оплаквания.

Само за час след мощното земетресение са регистрирани 13 вторични труса в района на Егейско море и Западна Турция.

По информация на дежурния в Министерството нa здравеопазването няма завишаване на обажданията в спешните центрове и болниците в района на Кърджали, Благоевград, Смолян, Сандански и Бургас.

Засега в резултат на стреса от труса две жени са припаднали в Смолян и Петрич, двама хронични хипертоници са потърсили помощ в Кърджали.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK