Посланикът на Сърбия и почетният консул на Казахстан се срещнаха с председателя на ОбС-Благоевград

Снимка: ОбС

Обсъдена бе възможността за побратимяване на Благоевград с избран град в Република Сърбия

Посланикът на Република Сърбия доц. д-р Желко Йович и почетният консул на Република Казахстан в България Митко Солаков на работна среща с председателя на Общинския съвет Благоевград - Андон Тодоров.

На провелата се в изключително дружеска атмосфера работна среща бяха обсъдени възможностите на областния център Благоевград за сътрудничество с Република Сърбия, предвид традиционно близките отношения между двете страни. Обсъдена бе възможността за побратимяване на Благоевград с избран град в Република Сърбия, с цел задълбочаване на отношенията и доброто сътрудничество.

Според Тодоров, побратимяването ще създаде предпоставки за привличане на инвеститори и културен обмен за провеждането на културно-образователни младежки форуми, както и икономически форуми с представители на бизнеса от двете страни. Почетният консул на Република Казахстан - Митко Солаков изрази благодарност за поканата и подчерта, че Благоевград вече се е доказал като изключителен партньор в културния обмен, тъй като години наред

Република Казахстан е представена добре в областния център, чрез проведени серия мероприятия, свидетелстващи за ползотворното сътрудничество. Това е само началото на работните ни срещи, след които съм сигурен, че ще се случат изключително полезни за Благоевград неща, отчете в края и домакинът Андон Тодоров.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK