Посланикът на САЩ уважи с присъствие откриването на учебната година в Раждавица

Снимки: Областна администрация - Кюстендил

Посланикът на САЩ - Негово превъзходителство Ерик Рубин, и съпругата му Никол уважиха с присъствие откриването на новата учебна година в Начално училище „Св. св. Кирил и Методий” в кюстендилското село Раждавица.

"Благодаря за поканата да бъда тук сред всички вас. Знам колко е вълнуващ първият учебен ден за децата и за техните родители. Училището е мястото, където влизаш като малък и излизаш вече пораснал. Това е мястото, където научаваш много и откриваш себе си. Училището ще отвори пред вас вратите към нови преживявания и приятелства. Пожелавам ви успешна нова учебна година. Призовавам ви да имате големи мечти”, каза в приветствието си посланик Ерик Рубин.

Сред официалните гости бяха кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, областният управител Виктор Янев, началникът на РУО – Кюстендил, Радостина Новакова, и други. Посланикът и гостите разгледаха училището и общежитието, в което живеят децата в дните от понеделник до петък.

От своя страна кметът Петър Паунов запозна дипломата с историята на региона и му подари каталог с картини на Владимир Димитров - Майстора. В училището в Раждавица учат 85 деца от ромски произход от 1-ви до 4-и клас. Това са деца на крайно бедни семейства от Кюстендил и Дупница. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK