Изграждат входове и изходи на автокъщите в Дупница! Спасяват препитанието на десетки семейства

Снимка: Infomreja.bg

Проблемът с изградените автокъщи край Дупница в посока София, и най-вече техният излаз на главен Е-79, е на път да бъде разрешен. По тази причина се проведе среща между кметът инж. Методи Чимев, заместникът му Крум Милев, гл. архитект на Общината Славка Петкова и директорът на Областно пътно управление - Юлияна Божилова.

Този бизнес с автомобили втора ръка е най-големият в общината и в България, и осигурява препитание на стотици семейства.

„Проблемът бе свързан с изграждането на непрекъснати мантинели, които на практика щяха да блокират достъпа до автокъщите. А това би било пагубно и за тях, и семействата, които издържат. Поставянето на крайпътните огради е с цел безопасност на хората и на водачите на МПС-та в този участък. Задължително е да се съобразим с това, защото човешкият живот е най-важен, но трябваше да помислим и за поминъка на стотици семейства, които от години се изхранват от този вид бизнес. Нормално бе да реагираме, за да защитим интересите на дупнишките търговци в този бранш и затова проведохме разговори с институциите за намиране на компромисно решение. Такова в крайна сметка не само, че успяхме да намерим, но и веднага след нова година стартираме“, обяви кметът на Дупница, инж. Методи Чимев.

За целта ще бъде сформирана комисия от Община Дупница и Областно пътно управление, която ще направи групиране на автокъщите, като бъдат изградени входове и изходи към тях при поставянето на загражденията и оформяне на локални платна. По този начин ще бъде регулирано и движението в участъка, с което ще се намалят и катастрофите в района. Самите автотърговци останаха доволни от предложението, защото не само, че ще запазят бизнеса си, но и на практика ще се осигури по-нормален и спокоен достъп на клиентите им.

„Искам да благодаря на Областно пътно управление, че проявиха разбиране към сериозната ситуация, в която бяхме изпаднали и заедно намерихме разрешение на този проблем", коментира още кметът на Дупница, инж. Методи Чимев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK