Ако падне сняг, машините в Благоевград атакуват

Снимки: Община Благоевград

Кметът на община Благоевград провери готовността на дружеството по снегопочистване

Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов провери готовността на дружеството по снегопочистване в община Благоевград.

Кметът на община Благоевград заедно със заместник-кметa по строителството инж. Евгени Терзиев и директора на дирекция „Планиране на инвестиционната дейност, строителство и екология“, Венелин Трошанов, извършиха проверка на готовността на общинското дружество "Биострой", което отговаря за снегопочистването на уличната мрежа и пешеходните зони в Благоевград.

Дружеството разполага с 15 специализирани машини, част от които са оборудвани със снегоринни дъски, други с цистерни за разпръскване на луга, три от които са оборудвани с пясъкоразпръскващи устройства и 2 ръчни роторни снегорина. Всички машини са преминали технически преглед. Дружеството разполага с необходимите количества помощни средства /сол и луга/, за да няма проблеми при първия сняг. На склад към момента има близо 200 тона сол, 100 тона луга и 5 куб.м. пясък, които са напълно достатъчни фирмата да посрещни първия снеговалеж.

При необходимост от допълнителни количества дружеството има подписан договор за доставка на соли и луга, като същите ще бъдат доставени в срок от 24 часа след направена заявка.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK